duminică, 4 septembrie 2011

BACALAUREAT, SESIUNEA DE TOAMNĂ: Promovabilitatea în Iaşi - 18,84 la sută

Doar 616 absolvenţi de liceu din judeţul Iaşi dintre cei 3.270 înscrişi la sesiunea a doua a Bacalaureatului au promovat examenul, adică 18,84 la sută, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean susţinând că procentul este mai bun decât cel estimat.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi a anunţat că 616 dintre cei 3.270 de absolvenţi înscrişi la a doua sesiune a Bacalaureatului au promovat examenul, rezultatele putând fi contestate de candidaţi până duminică seară, la ora 20.00.

"Noi ne-am fi aşteptat la 15 la sută promovare, dar se pare că unii dintre candidaţi au reuşit să se pregătească în această perioadă, astfel că procentul este ceva mai bun. Vom face o analiză ca să vedem câţi dintre cei care au promovat sunt din promoţia anului acesta şi câţi din promoţiile anterioare", a declarat şeful ISJ Iaşi, Liliana Romaniuc.

La centrul de examinare din cadrul Grupului Şcolar "Radu Cernătescu" din Iaşi, rezultatele arată că din cei 366 de liceeni care au dat examenul, 41 l-au promovat.

La Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida", tot din municipiu, doar 32 de candidaţi au luat examenul, dintr-un total de 309 de tineri. O situaţie asemănătoare s-a înregistrat şi la Colegiul Tehnic "I.C. Ştefănescu" din Iaşi, unde mai puţin de zece la sută dintre candidaţi au promovat examenul.

Directorul Colegiului "Costache Negruzzi" din Iaşi, Camelia Gavrilă, fost inspector general şcolar al ISJ Iaşi, a afirmat că nu este surprinsă de rezultatele obţinute la Iaşi, însă a apreciat că rigorile examenului nu au fost aceleaşi în toate judeţele ţării.

"Nu trebuie să ne mire rezultatele. La această sesiune a examenului au fost elevi mai puţin pregătiţi şi cu restanţe, elevi care nu au reuşit să ia examenul în anii trecuţi. Astfel că şi nivelul a fost mai scăzut. Nu e prima dată când apar diferenţe mari de la un judeţ la altul în privinţa promovabilităţii. În mod normal nu ar trebui să apară astfel de diferenţe, iar acolo unde acestea sunt vizibile ar trebui să se facă verificări", a afirmat Camelia Gavrilă.

În Iaşi, patru candidaţi au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă.

La sesiunea din vară a Bacalaureatului, 43.08 la sută dintre candidaţi au reuşit să promoveze examenul.

Niciun comentariu: