marți, 13 septembrie 2011

Iasi Adventure Raid 2011

Clubul de Offroad Iași în parteneriat cu Toyota Iaşi si Mobil 1 pregătesc unul din cele mai importante evenimente ale acestui an: Iași Adventure Raid 2011, editia a IX-a. Aceasta se va desfăşura în perioada 15 – 18 septembrie în Iaşi. Startul official va fi dat vineri 16 septembrie, ora 09.00 din Parcarea Iulius Mall.
A 6-a etapa din Campionatul National de OffRoad, desfășurată sub egida FRAS si CNOR, este organizată la Iași cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, Prefecturii Județului Iași, Serviciului Poliției Rutiere Iași și nu în ultimul rând, Regia Naţională a Pădurilor Romsilva.

Evenimentul se desfașoară simultan pe 3 grade diferite de dificultate:
- Clasa Auto Standard - destinată maşinilor nepreparate
- Clasa Auto Open - participă maşini pregătite cu anumite limitări
- Clasa Auto Extrem – mașinile sunt modificate într-o proporție destul de mare și gradul de dificultate al traseului este maxim.

Program desfăşurare competiţie clasa auto extrem:
În ziua 1 (vineri 16 septembrie) se va da startul oficial din parcarea Iulius Mall la ora 9:00, după care maşinile se vor deplasa în coloană până în zona Platou Deal Paun de unde se va da startul tehnic.
Traseul zilei 1 va avea o lungime de 70 km, cu 2 probe speciale. Proba specială 1 se va desfăşura la ieşirea din satul Păun. Proba specială 2 va fi una mai deosebită, cu o lungime de 3 km şi va conţine porţiuni dificile de traseu, cu parcurgerea unor ravene atât în urcare cât şi în coborâre, pe înclinaţii de 60 de grade. Această probă va purta denumirea de Speciala Bogdan Pavlov, echipajul cu cel mai bun timp de parcurgere urmând să primească din partea organizatorilor premiul special Bogdan Pavlov. Ieşirea din aceasta speciala va fi şi finish-ul primei zile de concurs.

Startul zilei 2 (sâmbătă 17 septembrie) va fi din zona fostei grădine zoologice, concurenţii având de parcurs 140 de km de traseu cu 2 probe speciale, prima în zona Păun iar a doua în zona pădurii Bârnova. Ca şi punct de dificultate maximă menţionăm un azimut în triunghi, format din puncte GPS. Ziua 2 de concurs va avea finish-ul în zona releelor din dealul Păun

Duminică 18 septembrie, începând cu ora 10, pe platoul de la Dobrovăţ, va avea loc proba superspecială. Pentru prima dată în competiţiile naţionale de OffRoad, cele trei clase Extrem, Open şi standard vor concura în paralel.
Începând cu ora 14, pe Platoul Dobrovăț, va avea loc festivitatea de premiere.

Niciun comentariu: