marți, 30 august 2011

Romii din Iaşi sub teroare: Atenţie, se fură fete virgine!

Deşi autorităţile îi condamnă, romii nu vor să renunţe la obiceiul de a face nunţi între copii. După ce săptămâna trecută o astfel de nuntă a provocat un adevărat scandal într-o comună din Galaţi, acum iese la iveală, în Iaşi, o nouă practică în rândul acestor comunităţi: răpirea fetelor virgine. Ţiganii dau de înţeles că ar fi o practică a băieţilor săraci care nu-şi permit să plătească pentru o fată.
Lamborghini, Mercedes, BMW, Ferrari şi chiar cu un Rolls Royce poleit cu aur, pentru miri. Mireasa, îmbrăcată cu o rochie pe măsura evenimentului. Marca Botezatu. O singură problemă în tot acest fast: 7 ani şi jumătate mireasa şi opt ani mirele. O nuntă care a provocat săptămâna trecută un adevărat scandal în comuna Iveşti din Galaţi.

Iar după acest scandal, practicile în ceea ce priveşte micuţii miri atrag din nou atenţia. Familiile a două minore, din comuna Ciurea, au alertat poliţia, spunând că acestea au fost răpite, potrivit ziaruldeiasi.ro. Ţiganii dau de înţeles că ar fi o practică a băieţilor săraci de ţigani, care nu - şi permit să plătească cât se cere pentru o fată. Aceştia o răpesc, iar după ce fata nu mai este virgină, nu mai valorează nimic.

Luând-o înaintea poliţiştilor, familiile celor două le-au căutat peste tot, iar după o vreme una dintre fete, de 11 ani, a fost găsită la logodnicul său. Aceasta fugise la iubitul ei deoarece familiile celor doi se certau foarte des în privinţa mariajului lor viitor.

Politiştii au precizat că aceasta a fost găsită în Lunca Cetăţuii. Bulibaşa însă a denunţat maniera în care s-au efectuat căutarile poliţiştilor. "Chiar dacă noi reclamăm că ne-au fost furate fiicele, politiştii nu fac nimic să le caute. Justiţia este de doi lei în România. În acest caz, nu agenţii de poliţie au găsit fata, ci familia. Tatăl şi mama ei au adus-o acasă de la cel care o răpise, deşi trebuia să facă acest lucru poliţiştii", a spus Fery Stănescu.

Cealaltă fată, de 16 ani, lipseşte de acasă de peste o săptămână, iar familia o caută în tot judeţul.

Tatăl fetei respinge ferm ideea că fiica sa ar fi plecat în lume cu iubitul. "Dacă pleca la un băiat, aflam dupa două zile cu certitudine. Dar aşa, ea lipseşte de peste o săptămână. Ne-am îmbolnăvit de atâta stres şi durere. Am căutat-o în toate părţile şi nu am găsit-o. Femeia mea s-a îmbolnăvit de atâta disperare", a spus Ionel Stănescu.

Acesta banuieşte că în spatele răpirii fiicei se află o maicuţă. "Sâmbăta trecută mi-a spus că merge la biserică să se roage la Sfânta Parascheva, dar nu s-a mai întors. Am aşteptat-o în fiecare zi, dar a trecut deja o săptămână şi nu a acasă. Am căutat-o peste tot, dar parcă a intrat în pământ. Zaverca venea de multe ori acasă cu bani şi nu ştiam de unde îi are. Ne-a spus că îi are de la o călugăriţă, care era prietena ei. De asemenea, îi dădea multe telefoane, chiar şi noaptea, unde îi spunea să mearga la Iaşi, să se întâlnească", a adăugat unchiul fetei.

În timp ce specialiştii spun că micuţii sunt încă la vârsta la care ar trebui să se joace, comunităţile de romi spun că aşa e tradiţia.

Niciun comentariu: