vineri, 8 aprilie 2011

Ciuhodaru vrea ca ziua mondiala a sanatatii sa fie considerata zi de doliu national

Doctorul deputat Tudor Ciuhodaru, cere ca 7 aprilie, ziua mondiala a santatii sa fie considerata zi de doliu national in care decidentii sa evalueze diferentele dintre reforma statului si sentinta de condamnare la moarte a tuturor romanilor.

Deputatul apreciaza ca numarul mortilor evitabile va continua sa creasca si cere de urgenta demisia echipei ministeriale precum si reanalizarea actualelor masuri privind desfiintarea si comasarea spitalelelor.

"Ministrul Sanatatii afirma cu mult cinism ca pacientul nu putea fi salvat. Am mai auzit aceasta teza la comunicatorii portocalii ce ingroapa economia, scolile si spitalele si au ajuns sa ingroape oameni. Este o tema falsa menita sa indeparteze responsabilitatile ce reveneau ministerului sanatatii in organizarea sistemului sanitar. Statul are obligatia sa ofere egalitatea de sanse in ceea ce priveste accesul la ingrijiri medicale iar actualele masuri pot fi echivalete unei crime cu premeditare. Propunerea subsecretarului de stat numit politic de a se suplimenta numarul de elicoptere si de ambulante este nerealista, ineficienta si costisitoare. Asteptam ca in urma deciziilor luate din elicopter sa se infiinteze un mare spital in centrul tarii la care elicoptere din intreaga tara sa se indrepte in directia unica a solutiei unice luate de partidul unic. Cerem de urgenta demisia echipei ministeriale si reanalizarea comasarii si desfiintarii spitalelor pentru ca astfel de situatii sa nu se mai repete", precizeaza Tudor Ciuhodaru intr-un comunicat de presa.

Niciun comentariu: