joi, 26 mai 2011

USL Iaşi cere clarificarea urgentă a suspiciunilor aruncate asupra vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Iaşi

Grupurile consilierilor judeţeni ai USL din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi solicită clarificarea urgentă a suspiciunilor ce au fost lăsate să planeze asupra celor doi vicepreşedinţi Victor Chirilă şi Constantin Adăscăliţei.

"În condiţiile în care aceştia sunt lideri marcanţi ai partidelor din opoziţie de la Iaşi, bănuielile asupra celor doi demnitari aduc grave prejudicii de imagine atât lor, cât şi instituţiei din care fac parte. Prin urmare, cerem, în numele Uniunii Social Liberale, ca instituţiile statului, cu precădere Direcţia Naţională Anticorupţie, să emită cît mai repede o poziţie oficială asupra cazului pentru care cei doi conducători ai Consiliului Judeţean Iaşi au puşi sub supraveghere", se arată într-un comunicat de presă.

"Un eventual refuz de clarificare a situaţiei din partea instituţiilor abilitate poate escalada conflictul dintre două instituţii cu rol fundamental în funcţionarea statului. Ba mai mult, se creează impresia unei acţiuni premeditate de intimidare a reprezentanţilor USL în funcţiile de conducere ale Consiliului Judeţean. Considerăm că principalul responsabil pentru situaţia creată este însuşi preşedintele instituţiei, Simirad Constantin, a cărui lipsă de respect faţă de adversarii politici şi regulile democraţiei nici nu mai trebuie dovedită. Atitudinea de până acum a lui Simirad Constantin a fost una de permanentă subminare a tuturor iniţiativelor venite din partea celor doi vicepreşedinţi. Avem încredere că instituţiile statului vor răspunde prompt demersului nostru, oferind răspunsurile necesare pentru a ajunge la adevăr", se mai arată în comunicat.

Niciun comentariu: