joi, 26 mai 2011

Nici o talpă nu este atât de mică încât să nu lase nici o urmă pe lumea asta! Ziua Părinţilor de Îngeri

Şi în acest an, copilaşii plecaţi prea devreme din această lume, vor avea parte de o zi specială, marcată de Organizaţia E.M.M.A. prin Ziua Părinţilor de Îngeri, singurul eveniment de acest gen din România, dedicat memoriei copiilor deveniţi prematur îngeraşi: o petrecere pentru copii, în lipsa lor! Pentru a le păstra vie memoria, în cel mai frumos mod posibil! Pentru a celebra viaţa acestora, oricât de scurtă a fost ea!

Aflat la cea de a patra ediţie, evenimentul se va desfăşura simultan în 16 oraşe din ţară, precum şi în Anglia, Franţa şi Germania, duminică, 29 mai, începând cu 0ra 17.30.

În Iaşi, evenimentul va avea loc în Parcul de la Palatul Culturii.

Părinţii, apropiaţii acestora, dar şi susţinătorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment vor aprinde lumânări în memoria copiilor care au părăsit această lume şi, în urma unei numărători inverse făcută telefonic, simultan, în toate oraşele organizatoare, vor da drumul baloanelor colorate, ca ritual simbolic de despărţire.

„Din proprie experienţă ştiu că niciun om nu trebuie să treacă singur prin aşa ceva şi că o vorbă bună, spusă cu sinceritate, poate face diferenţa majoră între un suflet chinuit şi un om pe cale să accepte una dintre cele mai grele încercări ale vieţii. În timp am învăţat, de asemenea, că îmi face mult mai bine să celebrez viaţa fetiţei mele Emma, aşa scurtă cât a fost ea, decât sa jelesc plecarea ei....pentru că oricum asta nu o mai aduce înapoi. De uitat nu uiţi niciodată şi sufletul va fi mereu apăsat de dor, dar prin astfel de gesturi, găseşti puţină alinare. Prin E.M.M.A. încercăm să oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoţional de care ştim că au nevoie. Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască. Este un moment emoţionant care alină la gândul că pot face asta, pentru copilul plecat prea curând de lângă ei!", a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A.

Locaţiile de desfăşurare a Zilei Părinţilor de Îngeri:

IAŞI – Esplanada Palatului Culturii
BUCUREŞTI – Stadionul Iolanda Balaş
BAIA MARE - Parcul Tineretului, pe aleea din faţa Muzeului de Etnografie
BOTOŞANI – Pietonalul Unirii, în curtea bisericii Sf. Paraschieva
BRAŞOV – Piaţa Sfatului – Zona Fântânii Arteziene
BUZAU – Parcul Crâng
CLUJ NAPOCA – Parcul de la Belvedere
CONSTANŢA – Plaja Modern
CRAIOVA – Parculeţul din Piaţa Mihai Viteazul, lângă Biserica Sfânta Treime
DEJ – Parcul mic din Piaţa Bobâlna
ORADEA - Orăşelul Copiilor – Parcul Rogerius
RÂMNICU VALCEA – Centru - Zona Scaunelor
SATU MARE – Parcul Dacia (parcul din sensul giratoriu)
SIBIU – Parcul Sub Arini, la statuia lui Mihai Eminescu
TÂRGU JIU - Piaţa Prefecturii, la Catedrală
TIMIŞOARA – Str. Banatului nr.5 (continuarea B-dului Budai Deleanu)

Niciun comentariu: