luni, 23 mai 2011

Planul de reorganizare al Fortus Iaşi, confirmat de judecătorul sindic după opt luni de amânare

Judecătorul sindic a confirmat planul de reorganizare a companiei Fortus Iaşi după opt luni de la aprobarea acestuia de către adunarea generală a creditorilor, a anunţat Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), unul dintre cei doi administratori judiciari ai producătorului de utilaje tehnologice.

"Planul de reorganizare al Fortus a fost aprobat în cadrul Adunării Generale a Creditorilor din data de 8 septembrie 2010, însă din cauza repetatelor recuzări ale judecătorului sindic, confirmarea acestuia a fost amânată aproximativ 8 luni", se arată într-un comunicat al CITR. Planul de reorganizare al societăţii Fortus se întinde pe o perioadă de trei ani şi prevede continuarea activităţii, prin păstrarea salariaţilor existenţi în cadrul societăţii (800 de angajaţi) şi prin vânzări parţiale de active.

În cadrul planului de reorganizare, conform programului de plăţi, se prevede achitarea tuturor datoriilor debitoarei, atât cele înscrise în tabelul definitiv de creanţe, cât şi cele acumulate în perioada de observaţie. AVAS deţine 60% din companie, iar firma Metalexportimport 26,25% din capital. SIF Moldova este un alt acţionar cu 13,56% din acţiuni. (sursa:Ziarul Financiar)

Niciun comentariu: