joi, 14 aprilie 2011

Femeia rănită în accidentul de tramvai de la Iaşi, transferată la clinică în Germania

Una dintre persoanele accidentate grav la Iaşi, în accidentul de tramvai de acum aproape o lună, a ajuns la o clinică din Germania. Este vorba despre o asistentă medicală de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi. Fratele ei s-a împrumutat de bani, ca să o poată trimite la tratament.

În urma impactului de acum aproape o lună, o asistentă medicală a ajuns la spital în stare gravă. Miercuri, a fost transferată la o clinică din Germania pentru operaţie, cu un avion al fundaţiei SMURD.

Transportul pacientei la clinica din Frankfurt se va face cu un avion dotat cu sistem de terapie intensivă şi este folosit pentru transportul persoanelor grav rănite.

"Victimele accidentelor de circulaţie, nu beneficiază de contravaloarea operaţiilor pentru că ar trebui să plătească partea vinovată. Ea are bazinul fracturat, făcut ţăndări, bazinul ăsta urmează să fie reconstruit", a declarat Florin Antohi, fratele victimei.

Colegii de la penitenciar strâng lunar bani pentru asistentă.

"Întreg colectivul penitenciarului Iaşi şi-a manifestat dorinţa de a ajuta familia respectivei cu diverse sume de bani, astfel încât ei, lunar, vor dona într-un cont deschis pe numele ei. Şi administraţia naţională a penitenciarelor a sprijinit, donând de asemenea o sumă de bani", a declarat Gabriela Topoliceanu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Iaşi.

"Le mulţumesc celor care m-au ajutat să merg la Frankfurt să mă operez", a declarat victima.

Reprezentanţii RATP au donat 22.800 de euro, care vor acoperi operaţia şi spitalizarea la o clinică din Frankfurt. Ei speră însă să-şi recupereze banii de la vinovat în urma finalizării anchetei. (sursa:Realitatea.net)

Niciun comentariu: