miercuri, 6 aprilie 2011

Experţii elveţieni la Iaşi: Tramvaiele donate de Guvernul Elveţiei nu au defecţiuni


Specialiştii elveţieni care au venit la Iaşi pentru a verifica tramvaiele second-hand donate de Guvernul Elveţiei nu au putut inspecta şi vagonul implicat în accidentul de luna trecută, când o persoană a murit şi şapte au fost rănite, dar au constatat că celelalte tramvaie donate sunt în stare bună.

Inspecţia tramvaiului implicat în accident nu a fost posibilă deoarece avocaţii vatmanului cercetat pentru ucidere din culpă au solicitat o contraexpertiză celei făcute de anchetatori după accident, iar mijlocul de transport este sigilat.

Echipa de experţi a verificat, însă, starea tehnică a altor 12 tramvaie, concluzia elveţienilor fiind că acestea funcţionează în condiţii optime, fără a avea defecţiuni. În plus, specialiştii au susţinut că angajaţii depoului ieşean sunt instruiţi în condiţii similare cu omologii lor din Berna, iar vatmanii nu întâmpină probleme în a conduce tramvaiele.

"În momentul accidentului, nu ştiu ce s-a întâmplat. O posibilitate este ca vatmanul să nu fi apreciat ceva corect. Tramvaiul are mai multe sisteme de frânare, care pot fi acţionate împreună sau separat, iar atunci când o frână nu funcţionează, celelalte se acţionează automat, iar frâna cu patină funcţionează în situaţiile dificile", a spus, în conferinţă de presă, Hans Berger, unul din specialiştii elveţieni.

Acesta a adăugat că în 35 de ani de funcţionare în Berna, tramvaiele de tip BE 8/8 nu au înregistrat incidente. Mijloacele de transport au fost donate municipalităţii ieşene la sfârşitul anului 2010.(sursa: NewsIn)

Niciun comentariu: