duminică, 17 iulie 2011

Senatorul pesedist iesean Florin Constantinescu în "Top 10 cei mai scumpi senatori romani"

Lucreaza 9 luni intr-un an, au asigurate cazarea, transportul, factura la telefon si salariile angajatilor. Cheltuielile pentru confortul alesilor neamului se ridica la milioane de euro intr-un an, numai la Senat.

Potrivit datelor economice ale institutiei, cel mai scump senator costa bugetul intr-o singura luna peste 20.000 de lei, adica aproape 5.000 de euro, fara sa punem la socoteala fondurile pentru cabinetul din teritoriu. Ziare.com a realizat Top 10 al celor mai scumpi senatori.

Clasamentul a fost intocmit adunand sumele pe care senatorii le ridica de la casierie ca indemnizatie neta, diurna in teritoriu, diurna de deplasare in Bucuresti, cazare in Capitala si in teritoriu, transport si factura la telefon, publicate pe
site-ul Senatului. Am luat in calcul cele mai recente date publicate de Senat, pentru luna mai.

Vasile Borza, cel mai scump senator

Astfel, in fruntea clasamentului se situeaza pedelistul Vasile Borza, senator de Timisoara, care a incasat in luna mai 20.294 lei, aproape 5.000 de euro. Din aceasta suma, 4.337 lei reprezinta indemnizatia de senator a lui Borza. Altfel, cea mai mare suma cheltuita lunar, 7.602 lei, se duce pe cazarea la un hotel din Bucuresti.

Raportat la banii pe care ii primeste, Borza se poate lauda ca a semnat alaturi de colegi 26 de initiative legislative, a facut 29 de declaratii politice, a facut opt interpelari si a avut 236 de luari de cuvant in plen. Nu a avut insa curajul sa-l interpeleze pe prim-ministru, colegul sau de partid.

Deputatii au uitat de criza: cheltuielile de deplasari in strainatate au crescut cu 40%
Top tari in care se plimba deputatii romani
Cei mai saraci parlamentari - vezi cine sunt

Nu la fel se poate spune despre democrat-liberalul aflat pe locul al doilea in topul celor mai scumpi senatori, Gheorghe David, secretar in Biroul Permanet al Senatului. El a fost mai curajos si l-a interpelat pe seful sau de partid, premierul Emil Boc, de patru ori. Mai are 70 de initiative legislative, 81 de declaratii politice si a vorbit in plen de 229 de ori.

David a primit in lna mai 20.058 lei, dintre care indemnizatia se ridica 4.624 lei. Si David a cheltuit tot 7.602 lei pe cazare. La salariul propriu-zis se adauga 1.085 lei diurna in teritoriu, iar alt 1.689 lei reprezinta banii pentru deplasarea in Bucuresti. Senatorul a vorbit la telefon de 513 lei, desi cei mai multi colegi ai sai s-au limitat la suma de 71 de lei.

Alexandru Cordos, care a cheltuit in mai 19.622 lei si Florin Constantinescu cu 19.159 se situeaza in topul celor mai scumpi senatori pe locurile trei, respectiv patru. Urmatorii sase in clasament - Petre Nicoare, Gunthner Tiberiu, Cornel Popa, Danut Prunea, Tiberiu Prodan si Gherogeh Birlea - au cheltuit, in mai, in jur de 18.000 lei fiecare.

Afla mai multe de pe Ziare.com

Un comentariu:

Ion Stefanovici spunea...

http://scurgeri.blogspot.com/