luni, 11 aprilie 2011

Oajdea cere demisia liderului interimar al PDL Iaşi, Mihaela Popa

Deputatul PDL de Iaşi Daniel Oajdea a cerut demisia liderului interimar al filialei ieşene, Mihaela Popa, pentru modul în care a gestionat alegerile pentru şefia organizaţiei municipale a PDL, în replică Popa spunând că Oajdea mai are să ceară şi demisia întregului BPN.

Daniel Oajdea a declarat că preşedintele interimar al PDL Iaşi, Mihaela Popa, ar trebui să-şi dea demisia sau să fie demisă de conducerea partidului, pentru că "a girat nereguli grave" la alegerile de sâmbătă pentru şefia organizaţiei municipale a formaţiunii democrat-liberale.

"Mihaela Popa nu mai are ce căuta acolo. Trebuie să-şi dea demisia din funcţie sau să fie demisă de conducerea partidului. Suntem un partid la guvernare şi nu putem da astfel de exemple. Îmi exprim convingerea că alegerile de la municipiu vor fi repetate. Biroul Permanent Naţional nu poate fi solidar cu aceste grave nereguli", a spus Oajdea.

El a explicat că, potrivit statutului, Marius Spînu, cel care a fost ales lider al filialei municipale, ar fi trebuit să obţină 217 voturi din cele 431 valabil exprimate, menţionând că "216 voturi, câte a luat Spînu, nu reprezintă 50 la sută plus unu pentru a fi declarat câştigător".

Totodată, Oajdea a spus că buletinele de vot pentru alegeri au fost xeroxate în clădirea unde au avut loc lucrările Consiliului de Coordonare Local şi că la vot au fost aduse 50 de persoane, fără drept de vot, întrucât nu aveau viză de flotant în municipiul Iaşi.

De asemenea, deputatul Daniel Oajdea şi-a anunţat demisia din Comisia de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA) a PDL Iaşi, aceeaşi decizie fiind anunţată, duminică, şi de un alt deputat ieşean al partidului, Petru Movilă.

Niciun comentariu: