sâmbătă, 16 aprilie 2011

Doi copii de 11 şi 13 ani au fugit de acasă pentru a se întâlni cu o persoană pe care au cunoscut-o pe internet!

O fată de 13 ani şi un băiat de 11 ani, fraţi din Paşcani, au fugit de acasă pentru a se întâlni cu o persoană cunoscută pe internet. Ei le-au dat un mesaj părinţilor pe telefon spunându-le că nu se mai întorc.

Cei doi fraţi au fugit de acasă luând la ei suma de 100 de lei şi au mers în gara Paşcani, unde s-au urcat în trenul accelerat Botoşani - Bucureşti, cu intenţia de a ajunge în Râmnicu Sărat.

După ce s-au urcat în tren, băiatul s-a răzgândit, hotărând să coboare în gara Roman şi să revină cu un alt tren la Paşcani, în timp ce fata şi-a continuat drumul.

Părinţii celor doi copii au alertat Poliţia. Băiatul a fost găsit în gara Paşcani, iar fetiţa a fost descoperită în tren, în zona localităţii Adjud.

"Copiii au motivat plecarea spunând că voiau să meargă la un băiat pe care fata îl cunoscuse prin intermediul internetului. Pentru găsirea lor au fost alarmate atât forţe de poliţie din zona municipiului Paşcani, cât şi din judeţele limitrofe", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi, Mădălin Ţăranu.

"Legăturile pe care copiii le fac pe internet nu sunt întotdeauna sigure şi trebuie ştiut cu cine intră aceştia în contact în mediul on-line şi care sunt site-urile pe care le accesează", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei ieşene.

Niciun comentariu: