duminică, 3 aprilie 2011

Directorul CET Iaşi, cercetat de DNA din cauza unor datorii către stat


Procurorii DNA Iaşi au început urmărirea penală împotriva directorului CET Iaşi, Dorin Ivana, pentru neplata unor datorii la stat, informaţia fiind făcută publică, vineri, de viceprimarul Romeo Olteanu, în cadrul unei dezbateri de la Prefectură privind situaţia centralei.



Potrivit prefectului Dragomir Tomaşeschi, la CET Iaşi au fost identificate, în 2009, mai multe nereguli financiare, după ce Direcţia Generală de Finanţe Publice Iaşi a efectuat un control. În urma acestei verificări, prefectul a sesizat DNA privind neplata unor contribuţii la stat, pensii, sănătate şi şomaj, în valoare de 40 milioane lei.

Viceprimarul Romeo Olteanu a declarat, pentru NewsIn, că directorul Dorin Ivana şi un alt reprezentant al centralei sunt chemaţi la audieri în cursul zilei de luni, 4 aprilie, când, cel mai probabil, li se vor prezenta materialele de urmărire penală.

"Cei doi vor prezenta documentele şi vor arăta că nu e vorba de rea-voinţă. Nu au fost plătite datoriile pentru că nu au fost bani. Dacă nu se achita combustibilul, ieşenii rămâneau fără apă caldă şi căldură în perioadă de iarnă", a adăugat viceprimarul.

CET Iaşi se află într-o situaţia financiară dificilă, având datorii totale, către stat şi furnizori, de aproape 200 milioane lei.

Niciun comentariu: