miercuri, 20 aprilie 2011

Arhiepiscopia Iaşilor: În preajma Paştelui, se afişează un panou cu un copil cu eticheta "homosexual"

Arhiepiscopia Iaşilor reclamă afişarea unui panou publicitar cu imaginea unui copil având de mână eticheta "homosexual", alături de care este textul: "orientarea sexuală/nu este o alegere/nu este boală", pe care o consideră "o provocare regretabilă la adresa creştinilor în preajma Paştelui".

"Este regretabil ca într-un loc public, în municipiul Iaşi, într-o zonă intens circulată, să fie expus un astfel de panou, întâmplător sau nu, chiar în perioada în care creştinii ortodocşi (majoritari în municipiul Iaşi) se pregătesc să serbeze Sfintele Paşti", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Iaşilor.

În comunicatul citat se arată că "homosexualitatea (ca şi alte devieri în comportamentul sexual) nu reprezintă o orientare înnăscută, cum sugerează panoul respectiv, existând şi studii ale unor specialişti care combat această idee".

Arhiepiscopia precizează că Sfânta Scriptură, atât în Vechiul, cât şi în Noul Testament, condamnă fără echivoc orice fel de comportament sexual deviant.

"Este evident, aşadar, că pentru un creştin (dar şi pentru alte religii monoteiste) homosexualitatea este un păcat. Cei care au căzut într-o astfel de patimă au însă şansa de a se ridica, prin pocăinţă şi spovedanie, iar Biserica se roagă pentru îndreptarea lor, condamnând însă cu fermitate păcatul, indiferent de contextul social sau de ideile care sunt la modă la un anumit moment", se mai arată în comunicatul citat. (sursa: Mediafax)

Niciun comentariu: